Sprzet agd w zorach

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić zaopatrzona w długą suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy a w całej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż stanowi składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W średnich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku albo drewna, dzięki której można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Zwiększa się także często w ścisłych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest bardzo wytrzymałym sprzętem o wielkiej klasy, która określa się też prostą obsługą. Sprzęt ten daje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której usuwa się poszatkowana kapusta. Niezwykle ważną częścią są noże wykonane ze pewni nierdzewnej, które mogą być przez długi czas czasu. Szatkownica że być urządzona na żądanie w inne kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacji od potrzeb można i zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - potrafią wtedy żyć słabe kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.